Crispy Roasted Chicken with Sangria | 크리스피 로스트 치킨과 샹그리아 | California Kitchen | 캘리포니아 키친



                      























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Roasted Chicken with sangria♥

It's Christmas! The best plan for Christmas is staying warm with family and friends, of course, need delicious food. How about all-time favorite Crispy Roast chicken with Spicy Korean BBQ sauce and some crunch Radish pickle. NEED some Booze for celebrating? Here's the winter Sangria with a warm hint of cinnamon and cloves scent. Happy Holiday!

 

1. Chicken Brine

Ingredients

 Lemon 1ea, Garlic Clove 3ea, Thyme 5stem, Peppercorn 10ea, Honey 2T, Salt 1C, Water 4C


MOP


Boil all the ingredients together and Cool down immediately

After cool down brine liquid pour over to chicken ** Chicken breast should be down ** 
Keep the chicken with brine in the refrigerator 8hours, take the chicken out from brine liquid
Damp the chicken with a towel and dry about 2-3hours for crispy skin

2. Pickled Radish

Ingredients

Medium Radish 1/2ea, Rice Vinegar 1C, Water 1C, Sugar 1C, Lemon Slice 1ea
 

MOP

Dice the radish about a half inch

Boil Rice vinegar, water, and sugar together, and pour over to the radish when it's hot
 **keep it inside of refrigerator overnight before eating**  


3. Winter Sangria

Ingredients

Red Wine(Pinot noir) 750ml, Brown sugar 1T, Cinnamon Stick2ea, Cloves 5ea, Blood Orange 1ea, Buddha's hands 1ea, Red delicious Apple 1ea

 **All ingredients can be replaced, for ex-Apple can be any red apple if cannot  find Buddha's hands you can skip or replace to another citrus** 

MOP


 Put all ingredients together in the large jar and wait overnight

4. Korean BBQ Chicken Sauce

Ingredients

 Soy Sauce 6T, Garlic(Grated) 2T, Sugar 2T, Ketchup 6T, Starch Syrup 6T,  Gochujang(Korean spicy sauce) 6T, Sesame oil 2T, Chili Oil 4T, Black bean paste 2T


MOP


 Boil all ingredients together in the small sauce pot

5. Roasted Chicken

Ingredients

 Olive oil (Can be any cooking oil), salt


MOP

preheat oven  to 450°F

Tie the chicken, brush enough oil to chicken, season with sal
**be careful with seasoning salt, just need a little bit because of brine and sauce**
Cook the chicken 450°F about 15min and 350°F 40min
**chicken need to upside down 1-2 times for better color and cook all the way through
Once the chicken temperature reaches 165°F rest it 10min
**when checking chicken temperature, check thickest part**


ENJOY THE MEAL! MERRY CHRISTMAS!


오늘의 요리


로스트 치킨과 상그리아♥


메리 크리스마스! 가장 좋은 크리스마스 계획은 사랑하는 가족과 친구들과 함께 따뜻한 곳에서 맛있는 음식과 함께 하는게 아닐까요?  누구나 언제나 즐기는 바삭한 로스트치킨은 어떨까요? 치킨무매운 소스도 함께요. 파티에 술 한잔 곁들이는것도 좋죠?  따뜻한 향을 가진 시나몬과 정향을 넣은 상그리아와 함께 즐겨보세요.  즐거운 연휴 되세요!
 
 

1. 닭 염지하기

재료

• 레몬 1개, 통마늘 3개, 타임 5줄기, 통후추 10개, 꿀 2T, 소금 1컵, 물 4컵


요리방법

모든 재료를 함께 넣고 끓여준후 즉시 식혀주세요
식힌 염지 물은 닭에 부어 주세요  ** 닭 가슴살이 밑으로 가게 놔주세요 ** 

염지는 8시간 정도 냉장고에서 해주세요
염지에서 뺀 닭은 타월로 닦은 후 바삭한 껍질을 위해 

냉장고에서 2-3시간정도 말려주세요
                  
 

2.치킨 무 만들기

재료 

중간 사이즈1/2, 현미식초1컵, 물 1컵, 설탕 1컵, 레몬 슬라이스 1개
 

요리방법

무는 1/2인치 사이즈로 깍둑썰기 해 주세요

식초, 물, 설탕을 함께 끓여준 후 아직 뜨거울때 무에 바로 부어주세요
**먹기 하루전에 만들어 두면 좋아요**
 

3. 겨울 상그리아

재료

레드와인(피노누아) 750ml, 황설탕 1T, 시나몬 2스틱, 정향 5개, 블러드 오렌지 1개, 불수감 1개, 빨간사과 1개

**모든 재료는 다른것으로 대체 가능해요. 좋아하는 과일이나 겨울느낌이 나는 스파이스를 이용하셔도 좋아요 **
 

요리방법

큰 병에 모든 재료를 넣고 하루동안 재워 주세요

 

4. 매운 치킨소스

재료

간장 6T, 간마늘 2T, 설탕 2T, 케찹 6T, 물엿 6T, 고추장 6T, 참기름 2T, 고추기름 4T, 춘장 2T
 

요리방법

모든 재료를 작은 냄비에 넣고 잘 섞이도록 끓이면서 저어주세요
 

5. 치킨 로스트하기

재료

올리브 오일(다른 쿠킹 오일도 괜찮아요),소금
 

요리방법

오븐은 230°C로 미리 맞춰 주세요

치킨을 묶고 오일을 발라준후 소금을 뿌려 주세요
**소금은 조금만 뿌려 주세요. 소스와 염지로 인해 짜질수 있습니다**

230°C에서 15분 로스트 해주신후 175°C로 40분 더 익혀주세요
**치킨이 골고루 익을 수 있도록 1-2번정도 뒤집어 주세요 

치킨 내부 온도가 74°C가 되면 오븐에서 꺼내 주세요. 10분정도 레스팅 해주세요
**치킨 온도를 잴때는 가장 두꺼운 부분을 재 주세요**


맛있는 식사 되세요! 메리 크리스 마스!





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