Today's dishes
For Full HD Video
♥Roasted Chicken with sangria♥
It's Christmas! The best plan for Christmas is staying warm with family and friends, of course, need delicious food. How about all-time favorite Crispy Roast chicken with Spicy Korean BBQ sauce and some crunch Radish pickle. NEED some Booze for celebrating? Here's the winter Sangria with a warm hint of cinnamon and cloves scent. Happy Holiday!
1. Chicken Brine
◊Ingredients• Lemon 1ea, Garlic Clove 3ea, Thyme 5stem, Peppercorn 10ea, Honey 2T, Salt 1C, Water 4C
◊MOP
• Boil all the ingredients together and Cool down immediately
• After cool down brine liquid pour over to chicken ** Chicken breast should be down **
• Keep the chicken with brine in the refrigerator 8hours, take the chicken out from brine liquid
• Damp the chicken with a towel and dry about 2-3hours for crispy skin
2. Pickled Radish
◊Ingredients
• Medium Radish 1/2ea, Rice Vinegar 1C, Water 1C, Sugar 1C, Lemon Slice 1ea
◊MOP
• Dice the radish about a half inch
• Boil Rice vinegar, water, and sugar together, and pour over to the radish when it's hot
**keep it inside of refrigerator overnight before eating**
3. Winter Sangria
◊Ingredients
• Red Wine(Pinot noir) 750ml, Brown sugar 1T, Cinnamon Stick2ea, Cloves 5ea, Blood Orange 1ea, Buddha's hands 1ea, Red delicious Apple 1ea
**All ingredients can be replaced, for ex-Apple can be any red apple if cannot find Buddha's hands you can skip or replace to another citrus**
◊MOP
• Put all ingredients together in the large jar and wait overnight
4. Korean BBQ Chicken Sauce
◊Ingredients
• Soy Sauce 6T, Garlic(Grated) 2T, Sugar 2T, Ketchup 6T, Starch Syrup 6T, Gochujang(Korean spicy sauce) 6T, Sesame oil 2T, Chili Oil 4T, Black bean paste 2T
◊MOP
• Boil all ingredients together in the small sauce pot
5. Roasted Chicken
◊Ingredients
• Olive oil (Can be any cooking oil), salt
◊MOP
• preheat oven to 450°F
• Tie the chicken, brush enough oil to chicken, season with sal
**be careful with seasoning salt, just need a little bit because of brine and sauce**
• Cook the chicken 450°F about 15min and 350°F 40min
**chicken need to upside down 1-2 times for better color and cook all the way through
• Once the chicken temperature reaches 165°F rest it 10min
**when checking chicken temperature, check thickest part**
ENJOY THE MEAL! MERRY CHRISTMAS!
오늘의 요리
♥로스트 치킨과 상그리아♥
메리 크리스마스! 가장 좋은 크리스마스 계획은 사랑하는 가족과 친구들과 함께 따뜻한 곳에서 맛있는 음식과 함께 하는게 아닐까요? 누구나 언제나 즐기는 바삭한 로스트치킨은 어떨까요? 치킨무와 매운 소스도 함께요. 파티에 술 한잔 곁들이는것도 좋죠? 따뜻한 향을 가진 시나몬과 정향을 넣은 상그리아와 함께 즐겨보세요. 즐거운 연휴 되세요!
1. 닭 염지하기
◊재료
• 레몬 1개, 통마늘 3개, 타임 5줄기, 통후추 10개, 꿀 2T, 소금 1컵, 물 4컵
◊요리방법
• 모든 재료를 함께 넣고 끓여준후 즉시 식혀주세요
• 식힌 염지 물은 닭에 부어 주세요 ** 닭 가슴살이 밑으로 가게 놔주세요 **
• 염지는 8시간 정도 냉장고에서 해주세요
• 염지에서 뺀 닭은 타월로 닦은 후 바삭한 껍질을 위해
• 냉장고에서 2-3시간정도 말려주세요
2.치킨 무 만들기
◊재료
• 중간 사이즈1/2, 현미식초1컵, 물 1컵, 설탕 1컵, 레몬 슬라이스 1개
◊요리방법
• 무는 1/2인치 사이즈로 깍둑썰기 해 주세요
• 식초, 물, 설탕을 함께 끓여준 후 아직 뜨거울때 무에 바로 부어주세요
**먹기 하루전에 만들어 두면 좋아요**
3. 겨울 상그리아
◊재료
• 레드와인(피노누아) 750ml, 황설탕 1T, 시나몬 2스틱, 정향 5개, 블러드 오렌지 1개, 불수감 1개, 빨간사과 1개
**모든 재료는 다른것으로 대체 가능해요. 좋아하는 과일이나 겨울느낌이 나는 스파이스를 이용하셔도 좋아요 **
◊요리방법
• 큰 병에 모든 재료를 넣고 하루동안 재워 주세요
4. 매운 치킨소스
◊재료
• 간장 6T, 간마늘 2T, 설탕 2T, 케찹 6T, 물엿 6T, 고추장 6T, 참기름 2T, 고추기름 4T, 춘장 2T
◊요리방법
• 모든 재료를 작은 냄비에 넣고 잘 섞이도록 끓이면서 저어주세요
5. 치킨 로스트하기
◊재료
• 올리브 오일(다른 쿠킹 오일도 괜찮아요),소금
◊요리방법
• 오븐은 230°C로 미리 맞춰 주세요
• 치킨을 묶고 오일을 발라준후 소금을 뿌려 주세요
**소금은 조금만 뿌려 주세요. 소스와 염지로 인해 짜질수 있습니다**
• 230°C에서 15분 로스트 해주신후 175°C로 40분 더 익혀주세요
**치킨이 골고루 익을 수 있도록 1-2번정도 뒤집어 주세요
• 치킨 내부 온도가 74°C가 되면 오븐에서 꺼내 주세요. 10분정도 레스팅 해주세요
**치킨 온도를 잴때는 가장 두꺼운 부분을 재 주세요**
맛있는 식사 되세요! 메리 크리스 마스!
Comments
Post a Comment