Today's dish
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https://youtu.be/q-2rQX-DWL4
Ponzu (ポン酢) is a citrus-based sauce commonly used in Japanese cuisine. Usually, use yuzu but I use Satsuma mandarin for my ponzu because it's the season. Ponzu can serve with meat, seafood or salad dishes.
♥Ponzu♥
◊Ingredient•Soy Sauce 1C, Water 1 ½C, Rice vinegar ½C, Mirin ½C, Sake ½C, Katsuobushi 1handful, Kombu 2ea (2x2inch), Satsuma mandarin 2ea, Lemon 1ea, Sugar 1t
◊MOP
• Cook off the alcohol from mirin and sake first, add soy sauce, water, sugar,
• Rice vinegar, katsuobushi, kombu, and both of citrus zest.
• Cool it down and strain it add citrus juice
• Keep them in the refrigerator until serve
오늘의 요리
폰즈 (ポン酢)는 감귤류를 기본으로 하는 일본 요리에서 자주 쓰이는 소스 입니다. 대부분 유자를 많이 사용하는데요 저는 지금 제철인 귤을 사용했어요. 폰즈는 고기나 해산물 그리고 샐러드 등 여러 요리에 사용하기 유용한 소스 입니다.
♥폰즈♥
◊재료• 간장 1컵, 물 1 ½컵, 현미식초 ½컵, 미린 ½컵, 정종 ½컵, 가다랑어포 한줌, 다시마2장 (2x2인치), 귤 2개, 레몬 1개, 설탕 1작은스푼
◊요리방법
• 미린과 정종의 알콜성분을 먼저 끓여서 날려 주신 후 간장, 물, 식초, 설탕,
• 가다랑어포, 다시마, 레몬과 귤의 껍질을 넣어주세요
• 차게 식으면 귤과 레몬의 주스를 짜서 넣어주세요
• 차게 두었다 다른 음식과 함께 드시면 됩니다
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