Tonkatsu with Japanese Curry sauce | 돈까스와 일본식 카레 소스 | California Kitchen | 캘리키친

Tonkatsu with Japanese Curry sauce


Today's dishes 

For Full HD Video

https://youtu.be/r8aCW4OIfjc

♥Tonkatsu with Curry Sauce
  

What's your favorite sound? One of mind is Crispy sound from fried food.  Especially, when it's rainy fried food are weirdly good. Here at California so many rainy days during the winter time. I made Japanese style pork cutlet called Tonkatsu with Japanese Curry sauce. Super easy and simple. 


1. Curry sauce

Ingredient

Onion 1/2ea, Potato 1ea, Japanese Solid Curry Block 4ea, Organic Chicken Stock 2C


MOP


Make the paste with Curry Block with 2T of hot water  

Thin slice onion and potato, Potato should keep in the water until used 
From medium to low heat sauteed onion until browned add potato sauteed until  slightly soft and brown
Add the chicken stock to high heat, once boiling, add curry paste little by little 
Simmer around 30min, Blend until really smooth


2. Tonkatsu

Ingredient

Pork Loin 1#, Flour 1C, Eggs 2ea, Panko 2C


MOP


If you get bone-in pork loin, usually there's gonna be two bones and a 2-3 inch thick

Split them half and take the bone out
pound them until 1-1 ½ inches, season with salt and black pepper
Bread them with flour pass through egg and panko
Deep fried them 350°F, 5Min, rest them 2min and cut


3. Cabbage salad (option)

Ingredient

Cabbage 100g, Cucumber ½ea, Carrot ½ea


Mop


Thinly sliced all ingredient keep them in the ice cold water until serve



오늘의 요리

♥돈까스와 카레 소스   
일상생활에서 좋아하는 소리가 있나요?  저는 튀김 바삭거리는 소리를 좋아하는데요, 특히 비오는 날의 튀김 소리는 더 좋은거 같아요. 이곳 캘리포니아는 겨울이면 비오는 날이많아요, 핑계 삼아 제가 좋아하는 돈까스와 일본식 카레 소스 만들어 봤어요.


1.카레 소스

재료

양파 1/2개, 감자 1개, 카레 블락 4조각, 오가닉 치킨 스탁 2컵


요리방법


카레 블락을 뜨거운물 2큰스푼과 함께 잘 개어 주세요

감자와 양파는 얇게 썰어주시고 감자는 쓰기 전까지 물에 담가놔 주세요
양파를 중-약불에서 갈색이 될때까지 볶다가 감자도 넣고 살짝 부드러워 질 때 까지 볶아 주세요
치킨 스탁을 넣고 센불에서 끓여주시다가 개어진 카레를 조금씩 넣어 주세요
30분 정도 은근한 불에서 눌러붙지않게 끓여준 후 블렌더로 곱게 갈아주세요


2. 돈까스

재료

안심 450g, 밀가루 1컵, 달걀 2개, 빵가루 2컵


요리방법


뼈가 붙어있는 안심을 구입하신경우 대부분의 경우 2-3인치정도 입니다

반을 가른후 뼈를 제거 해 주세요
1-1 ½ 인치가 될 때까지 두드려 주신후 소금 후추로 밑 간을 해 주세요
밀가루, 달걀, 빵가루 순으로 입혀주세요 
177°C에서 5분 튀겨주신 후, 2분 뒤에 잘라 주세요


3. 양배추 샐러드 (옵션)

재료

양배추 100g, 오이 반개, 당근 반개


요리 방법


모든 채소를 얇게 썰어 주신 후 얼음물에 드시기 전까지 담가 주세요






Comments