Japanese Steamed Clam | 바지락 술찜 |あさりの酒蒸し| California Kitchen | 캘리키친 | カリフォルニアキッチン











Today's dish

For Full HD Video

https://youtu.be/dm225z_TMJ4

♥Japanese Steamed Clam
It's a rainy day here in Napa California today. Also a little bit cold. I was needed some kind of steamy food with a nice drink. Okay, honestly more needed drink. I prepare really fresh manila clam and delicious sake today. It's really simple and easy. Ingredient

Manila clam 700g, Japanese Scallion 1ea(white part), Garlic 1ea, Serrano pepper 1/2ea, Sake 1/2C, Butter 4T MOP

Put clams in the water and placed the dark side of a refrigerator overnight, change the water several times Thin sliced Japanese scallion, garlic, and serrano pepper *Japanese scallion can be replaced to regular green onion*
*If you don' t like spicy food, you don't necessarily put pepper* Hit up the pot and add 1T of butter and garlic
Once garlic sweated add clams, Sake, and remains of butter
Cover the pot and boil for 2min When the clams open, finish with sliced scallion and pepper
*be careful not to cook clams too long, it can lose good flavor and texture* Now enjoy your Sake and steamed clam! 오늘의 요리

♥바지락 술찜
여기 제가 사는 나파에는 오늘 비가 왔어요. 조금 춥기도 했고요. 이런날엔 따끈한 음식이랑 맛있는 술 한잔이 생각나죠. 솔직히 말하면 한잔이 더 생각나지만요. 그래서 맛있는 바지락 술찜과 사케를 준비 했어요. 매우 쉬운 레시피 이니 한번 따라해 보세요! 재료

바지락 700g, 대파 1ea(white part), 마늘 1쪽, 세라노페퍼 1/2개, 사케 1/2C, 버터 4T 요리방법

조개를 찬물에 넣고 어두운 냉장고 안에서 밤새 해감시켜 주세요, 물을 여러번 바꿔 주세요 대파와 고추, 마늘을 얇게 썰어 주세요
*매운게 싫으신 분들은 고추를 빼셔도 좋아요*
달구어진 냄비에 버터 1T와 마늘을 넣어 주세요
마늘이 조금 익으면 조개를 넣고 사케와 남은 버터를 넣어주세요 뚜껑을 닫고 2분간 끓여 주세요 조개들이 입을 벌리면 대파와 고추로 마무리 해 주세요 *조개를 너무 오래 삶지 않도록 주의해 주세요, 맛과 적당한 쫄깃함을 잃을 수 있습니다 맛있게 드세요




Comments