Today's dish
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https://youtu.be/dm225z_TMJ4
♥Japanese Steamed Clam♥
It's a rainy day here in Napa California today. Also a little bit cold. I was needed some kind of steamy food with a nice drink. Okay, honestly more needed drink. I prepare really fresh manila clam and delicious sake today. It's really simple and easy. Ingredient
• Manila clam 700g, Japanese Scallion 1ea(white part), Garlic 1ea, Serrano pepper 1/2ea, Sake 1/2C, Butter 4T MOP
• Put clams in the water and placed the dark side of a refrigerator overnight, change the water several times • Thin sliced Japanese scallion, garlic, and serrano pepper *Japanese scallion can be replaced to regular green onion*
*If you don' t like spicy food, you don't necessarily put pepper* • Hit up the pot and add 1T of butter and garlic
• Once garlic sweated add clams, Sake, and remains of butter
• Cover the pot and boil for 2min • When the clams open, finish with sliced scallion and pepper
*be careful not to cook clams too long, it can lose good flavor and texture* Now enjoy your Sake and steamed clam! 오늘의 요리
♥바지락 술찜♥
여기 제가 사는 나파에는 오늘 비가 왔어요. 조금 춥기도 했고요. 이런날엔 따끈한 음식이랑 맛있는 술 한잔이 생각나죠. 솔직히 말하면 한잔이 더 생각나지만요. 그래서 맛있는 바지락 술찜과 사케를 준비 했어요. 매우 쉬운 레시피 이니 한번 따라해 보세요! 재료
• 바지락 700g, 대파 1ea(white part), 마늘 1쪽, 세라노페퍼 1/2개, 사케 1/2C, 버터 4T 요리방법
• 조개를 찬물에 넣고 어두운 냉장고 안에서 밤새 해감시켜 주세요, 물을 여러번 바꿔 주세요 • 대파와 고추, 마늘을 얇게 썰어 주세요
*매운게 싫으신 분들은 고추를 빼셔도 좋아요*
• 달구어진 냄비에 버터 1T와 마늘을 넣어 주세요
• 마늘이 조금 익으면 조개를 넣고 사케와 남은 버터를 넣어주세요 • 뚜껑을 닫고 2분간 끓여 주세요 • 조개들이 입을 벌리면 대파와 고추로 마무리 해 주세요 *조개를 너무 오래 삶지 않도록 주의해 주세요, 맛과 • 적당한 쫄깃함을 잃을 수 있습니다 맛있게 드세요
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