When you cold! Potato and Leek Soup | 추울 때는! 감자와 서양대파 스프 | California Kitchen | 캘리키친

Potato and Leek Soup


Today's dish

For Full HD Video

https://youtu.be/KGsy26jlw_A

When The weather is cold, what kind of food you want to have? Today I made potato and leek soup with really tasty cheddar cheese. Especially, potato and leek are seasons now, they are really tasty and also nutrient. ♥Potato and Leek Soup
Ingredient

Potato 7ea(small), Leek 3ea, Shallot 1ea, Garlic clove 3ea, Water 500ml, Cream 1/2C, milk 1C, Cheddar cheese (as you want but enough not to bother consistency ), Butter 6T, Avocado oil, Salt
Garnish: Chopped Parsley, Creme Fraiche

MOP


Cut Leek small pieces put in the water and wash several times and drain Cut Potato small pieces and put in the water. change the water several times to reduce starchnes, keep them in the water until used
Cut shallot into small pieces and crushed garlic Sauteed Sallot, garlic, and leek with little oil and butter Keep the cooking pot on medium-low heat to prevent make too dark in color Add Potato and sauteed little more than add water Once boil then reduce the heat and simmer until potato is fork tender Blend really well until smooth Finish with Milk and Cream
Cheddar cheese and salt added as you need Be careful of adding cheese and salt, cheese can change Your Soup Consistency and salt usually melt slowly, and it can make soup too salty and gooeey!
Finish with garnish

오늘의 요리

날씨가 추우면 꼭 한번씩 생각나는 음식이 있죠? 오늘 저는 감자와 서양대파 그리고 체다 치츠를 이용한 스프를 만들었어요. 여기 캘리포니아도 한국과 마찬가지로 감자와 파가 지금 제철이라 아주 맛있기도 하고 영양소도 풍부 하답니다. ♥감자와 서양대파 스프♥ 재료

감자 7개(작은것), 서양대파 3단, 샬롯 1개, 마늘 3쪽, 물 500ml, 헤비크림 1/2C, 우유 1C, 체다치즈 (원하는 만큼 넣어 주시되 점도를 해치지 않을정도로 사용 해 주세요), 버터 6T, 소금, 오일
가니쉬: 크렘 프레쉬, 파슬리

요리방법


파를 작은 크기로 자르고 물에 여러번 씻어 주고 물빼주세요 감자도 작은크기로 자르고 물을 여러번 갈아주면서 사용전까지 물에 담가 놔 주세요 샬럿은 작은 크기로 자르고, 마늘은 크러쉬 해 주세요 샬럿, 마늘, 서양파를 오일 조금과 버터에 볶아 주세요 중약불에서 너무 어두운 색이 나지 않게 익혀주세요 감자를 넣고 조금더 볶은 후 물을 넣어 주세요 한번 끓고 나면 불을 약하게 줄이고 감자가 다 익을때 까지 천천히 끓여 주세요 부드러워 질 때까지 블렌드 해 주세요 우유와 크림으로 농도를 맞춰 주세요 체다 치즈와 소금을 넣고 간을 맞춰 주세요 치즈와 소금을 넣을때는 조심히 넣어 주세요, 소금은 생각보다 천천히 녹고 치즈는 스프 농도를 망칠 수 있어요
가니쉬로 마무리 해 주세요 가니쉬는 옵션입니다


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