New Year's RiceCake Soup | 떡국 | 新年, 餅のスープ | California Kitchen | 캘리키친 |カリフォルニア キッチン

Today's Dish

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♥New Year's Rice Soup♥ ◊Ingredient • Rice Cake 200g, Dumpling 6ea, Beef Stock 7C, Scallion 1/2ea, Egg 2ea, Zucchini 1/2 ea, Soy sauce 1T, Salt 2T, Peppe ◊MOP • Soak the rice cake in the water for 10Min • Slice the zucchini and scallion for garnish • Separate egg white and yolk and strain for smooth crape • Cook the eggs separately in low heat with a little salt and oil • Make a really thin layer of egg crape for garnish • When the eggs are cool cut them into the diamond shape • Saute the sliced zucchini with salt and pepper • Heat up the beef stock, season with salt and say sauce • Add the soaked rice cake, cook for 5min • Add house-made dumpling, cook for 5 more min • Finish with sesame oil • Garnish with egg white and yolk crape, seaweed, sauteed zucchini, and scallion 오늘의 요리 ♥떡국 ♥ ◊재료 • 떡 200g, 만두 6개, 사골육수 7C, 파 1/2개, 달걀 2개, 호박 1/2개, 간장1T, 소금 2T, 후추 ◊요리방법 • 떡국 떡을 물에 10분간 불려 주세요 • 파와 호박을 채 쳐주세요 • 예쁜 지단을 위해 달걀 흰자와 노른자를 분리해 채에 내려주세요 • 달걀을 약불에 따로따로 익혀 주세요 • 지단을 얇에 부쳐 주세요 • 지단이 식고 나면 마름모 모양으로 잘라 주세요 • 호박을 소금과 후추로만 살짝 볶아 주세요 • 사골육수를 끓여 소금으로 간을 맞춰 주세요 • 불린 떡을 사골육수에 넣고 5분간 끓여 주세요 • 만두를 넣고 5분 더 끓여 주세요 • 참기름을 한번 둘러 주세요 • 달걀지단과 김, 볶은 호박과 파를 올려 주세요 HAPPY NEW YEAR~!




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