How to make Kimchi | 김치 | キムチ | California Kitchen | 캘리키친 | カリフォルニアキッチン















Today's Dish

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♥Kimchi♥
1.Salted Kimchi ◊Ingredient • Napa Cabbage 5ea, Salt 1600g, Water 10L ◊MOP • Melt the 600g of salt to the water • Cut Napa cabbage into 4 pieces • Dip the cabbage in the water and sprinkled more salt between leaves, and use more salt for close to the stems • After 12-14 hours check one leave, if it gets bent instead of break it's ready to use • Wash them completely, squeeze the excess water and drain until used 2. Stuffing ◊Ingredient • Potato 2ea+water 50ml, Rice Flour 3T+water 6T, Radish 1½ea, Korean Pepper powder 2C, Salted shrimp 2T, Garlic clove 30ea, Fish sauce 1½C, Onion 1ea, Scallion 1bu, Water 150ml ◊MOP • Cook Rice Flour with water to make porridge, cool them down • Cook Potato and grated with 50ml of water and set aside • Cut 1 of Korean radish and scallion and set aside • Grated 1/2 radish, onion, 150ml of water, salted shrimp, garlic, and Ginger together • In a large mixing bowl, add Sliced radish, two types of porridge, Korean pepper powder, fish sauce, and the grated mixture together • Mix really well all the ingredient together and add scallion mix one more time • Stuff cabbage's each leaf and packed really well, put in the container you want to keep the kimchi • You can enjoy right away either after fermented 오늘의 요리 ♥김치♥ 1.김치 절이기 ◊재료 • 배추 5포기, Salt 1600g, Water 10L ◊요리방법 • 600g의 소금을 물10L에 넣고 녹여 주세요 • 배추를 4등분으로 잘라 주세요 • 배추를 소금을 녹인 물에 한번 담갔다가 빼낸 후 소금을 더 뿌려 주세요, 줄기 부분은 더 많은 소금을 이용해 절여주세요 • 12-14시간 후 배춧잎 하나를 꺾어 봤을때 부러지지 않고 잘 휘어지면 준비된 것 입니다 • 잘 씻어 준 후, 꽉 짜서 사용전까지 물을 더 빼주세요 2. 김치 속 만들기 ◊재료 • 감자 2개+물 50ml, 쌀가루 3T+물 6T, 무 1½개, 고추가루 2C, 새우젓 2T, 마늘 30알, 액젓 1½C, 양파 1개, 쪽파 1단, 물 150ml ◊요리방법 • 쌀가루와 물을 넣고 잘 익겨 풀을 쒀준후 식혀주세요 • 삶은 감자와 물을 믹서에 넣고 잘 갈아 주세요 • 무 하나와 파는 손가락 마디 정도 길이로 얇게 채 쳐주세요 • 무 반개와 양파, 마늘, 생강, 새우젓, 물 150ml를 믹서에 갈아주세요 • 커다란 믹싱볼에 채썬 무와 감자풀, 쌀풀, 액젓, 그리고 고추가루를 넣고 잘 섞어 주세요 • 파를 넣고 한번 더 섞어 주세요 • 배추잎 한장한장에 김치속을 조금씩 넣어 주고 모양을 잘 잡아 통에 넣어 주세요 • 바로 드시거나 익혀서 드셔도 좋아요




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