Today's Dish
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https://youtu.be/jgkYJkf9MPc ♥Mandu♥ 1. Mandu pi (Wrapper) ◊Ingredient • Ap Flour 300g, Warm Water 150g, Salt 1t ◊MOP • In a large bowl, combine flour and salt and add warm water little by a little while mixing with a spoon until lumped • Knead the dough with hands until dough get soft • Put the dough in a plastic bag and keep it in a refrigerator for 6hours • Cut the dough into small equal pieces to make a round shape • Using roller make wrapper into a thin disk shape, use enough flour to prevent stick wrapper together • Cover with a wet towel until used 2. Mandu sok (filling) ◊Ingredient • Ground Pork 1#, Ground Beef 1#, Scallion 4ea, Chive 50g, Tofu 200g, Mung bean sprout 255g, Soy sauce 1T, Sesame oil 1T, Grated Garlic 1 1/2T, Salt 1t, Grated Ginger 2t, Soften Sweet potato noodle 50g, pepper + Kimchi 1/4 ea, pepper powder 1T (For Kimchi dumpling) ◊MOP • Blanch mung bean sprout for 2min, cool it down, then squeeze all excess water after then cut into small pieces • Cut Chive, Scallion, Soften sweet potato noodle into small pieces • Squeeze out tofu with cheese clothes to make it drier • Put all vegetable ingredients in a large bowl, add meat, soy sauce, sesame oil, garlic, salt, ginger and pepper than mixed really well • Keep the half of the mixture aside • Cut Kimchi into small pieces squeeze out the juice • Add Kimchi and pepper powder into the other half of mixture and mix them well Now you got two different types of mandu stuffing You can make several different shape and cooking method You can enjoy mandu as steamed, pan-fried or you can put in your soup 오늘의 요리 ♥만두♥ 1. 만두피 ◊재료 • 중력분 300g, 따뜻한 물 150g, 소금 1t ◊요리방법 • 큰 볼에 밀가루와 소금을 넣고 따뜻한 물을 조금씩 넣어가면서 나무 주걱으로 섞어 주세요, 조금 뻑뻑해 보여도 계속 진행해 주세요 • 반죽을 손으로 부드러워 질 때까지 치대 주세요 • 반죽을 비닐에 넣고 6시간정도 숙성시켜 주세요 • 숙성시킨 반죽을 같은 사이즈로 잘라 주세요 • 충분한 양의 밀가루를 이용해 서로 붙지 않도록 해서밀대로 밀어 얇고 둥근 모양으로 만들어 주세요 • 사용전까지 젖은 타올로 덮어 놔 주세요 2. 만두 속 ◊재료 • 다진 돼지고기 450g, 다진 소고기 450g, 파 4개, 부추 50g, 두부 200g, 숙주 255g, 간장 1T, 참기름 1T, 다진마늘 1 1/2T, 소금 1t, 다진생강 2t, 불린당면 50g, 후추 + 김치 1/4 포기, 고추가루 1T (김치만두용) ◊요리방법 • 숙주를 데친후 물기를 꽉 짜준후 작게 잘라 주세요 • 부추와 파 불린 당면을 작게 다져 주세요 • 두부를 면보에 넣고 꽉 짜서 물기를 빼 주세요 • 커다란 볼에 고기와 자른 야채, 두부, 당면을 넣고 간장, 참기름, 다진마늘, 소금, 생강, 후추를 넣고 잘 섞어 주세요 • 잘 섞인 만두 소 중 절반을 따로 놔 주세요 • 김치를 작게 자른후 면보에 꽉 짜주세요 • 나머지 절반의 만두소에 김치와 고추가루를 넣고 다시한번 잘 섞어 주세요 두가지 만두 소로 여러 모양으로 만드신 후 여러 방법으로 요리 해 보세요 찜으로도, 구이로도, 만둣국으로도 즐겨보세요~
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