Today's Dish
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For Full HD Videohttps://youtu.be/QjZQ7APZIL8
♥Korean Fried Chichen♥
Kentucky Fried Chicken [KFC] ??? Nope! Korean Fried Chicken [KFC] !!! My Favorite combination of KFC is Half Fried, Half Seasoning and lots of pickled Radishes! I use really good organic Chicken from river dog farm from Guinda California, they have really full flavor with a nice texture. Let's make it!
1. Chicken
◊MOP
• Cut chicken into small pieces (I make 14, one for my cat)
• Season with salt and pepper (I did not brine because I really love this chicken texture and flavor )
• Keep them 20min aside
2. Batter
◊Ingredient
• AP Flour 1C, Potato starch 2/3C, Rice Flour 1/3C, Baking Powder 1t, Curry Powder 1T, Onion Powder 1t, Garlic Powder 1t, Salt 1t, pepper / Soda water 250ml
◊MOP
• Mix all dry ingredients together, Keep 4C of them separate aside, remain dry ingredients mix with 250ml
of soda water
• Dip the chicken in the wet batter thoroughly coated
• Dredging chicken into flour mixture mix really well
3. Seasoning
◊Ingredient
• Chili oil 4T, Ketchup 2T, Gochujang (Korean chili paste)1T, Soy sauce 1T, Garlic (Grate) 4T, Chili powder 2T, Sugar 2T, Corn Syrup 1C
◊MOP
• Put all ingredients into the small sauce pot
• Once boiling, reduce to low hit simmer for 10min
4. Frying
◊MOP
• Fried chicken twice
• First Frying - Fry the chicken when the oil temperature reaches 320°F until chicken is golden brown
• Second Frying - when the oil temperature 370°F, fry the chicken until chicken's inner temperature
reaches 165°F
Half of the chicken mix with seasoning
Now you have half and half KFC [Korean Fried Chicken]!!
오늘의 요리
♥양념반 후라이드반♥
Kentucky Fried Chicken [KFC] ??? 아니죠! Korean Fried Chicken [KFC] !!! 제가 제일 좋아하는 치킨 조합은 반반 무 많이 입니다! 오늘 저는 캘리포니아에 있는 리버독 농장에서 키운 오가닉 치킨을 사용할 건데요, 맛도 식감도 엄청 좋아서 제가 애용하는 치킨 입니다. 만들어 볼게요!
♥양념반 후라이드반♥
Kentucky Fried Chicken [KFC] ??? 아니죠! Korean Fried Chicken [KFC] !!! 제가 제일 좋아하는 치킨 조합은 반반 무 많이 입니다! 오늘 저는 캘리포니아에 있는 리버독 농장에서 키운 오가닉 치킨을 사용할 건데요, 맛도 식감도 엄청 좋아서 제가 애용하는 치킨 입니다. 만들어 볼게요!
1. 치킨
◊요리방법
• 치킨을 작게 잘라주세요 (저는 14조각 내줬어요, 하나는 제 고양이를 위해서~)
• 소금과 후추로 간을 해 주세요
• 20분 정도 재워 주세요
2. 튀김 옷
◊재료
• 중력분 1C, 감자전분 2/3C, 쌀가루 1/3C, 베이킹 파우더 1t, 카레가루 1T, 양파가루 1t, 마늘 가루 1t, 소금 1t, 후추 /소다수 250ml
◊요리방법
• 소다수를 제외한 다른 재료를 섞어 주세요, 4C정도의 밀가루 믹스를 따로 두세요
• 남은 밀가루 믹스에 소다수를 넣고 섞어 주세요
• 치킨을 소다수, 밀가루 믹스에 먼저 넣어 코팅해 주세요
• 밀가루 믹스에 코팅된 치킨을 넣고 잘 섞어 묻혀 주세요
3. 양념
◊재료
• 칠리 4T, 케첩 2T, 고추장 1T, 간장 1T, 다진마늘 4T, 고추가루 2T, 설탕 2T, 물엿 1C
◊요리방법
• 모든 재료를 냄비에 넣고 한번 끓으면 낮은 불로 10분정도 조려 주세요
4. 튀기기
◊요리방법
• 치킨을 두번 튀겨 주세요
• 첫번째튀김-160°C 오일에 치킨이 노릇해 질 때까지 튀겨 주세요
• 첫번째튀김-160°C 오일에 치킨이 노릇해 질 때까지 튀겨 주세요
• 두번째 튀김-188°C오일에 치킨 내부 온도가 74°C될 때 까지 튀겨 주세요
튀겨진 닭 반은 양념에 섞어 주세요
반반 치킨을 즐겨 주세요~!! 치킨은 반반 무많이!
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