Korean Fried Chicken [KFC] | 양념반, 후라이드반 치킨 | 韓国のフライドチキン | California Kitchen | 캘리키친| カリフォルニアキッチン

Today's Dish



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https://youtu.be/QjZQ7APZIL8


Korean Fried Chichen
Kentucky Fried Chicken [KFC] ??? Nope! Korean Fried Chicken [KFC] !!! My Favorite combination of KFC is Half Fried, Half Seasoning and lots of pickled Radishes! I use really good organic Chicken from river dog farm from Guinda California, they have really full flavor with a nice texture. Let's make it!

1. Chicken

MOP

Cut chicken into small pieces (I make 14, one for my cat) Season with salt and pepper (I did not brine because I really love this chicken texture and flavor )
Keep them 20min aside

2. Batter

Ingredient

AP Flour 1C, Potato starch 2/3C, Rice Flour 1/3C, Baking Powder 1t, Curry Powder 1T, Onion Powder 1t, Garlic Powder 1t, Salt 1t, pepper / Soda water 250ml MOP

Mix all dry ingredients together, Keep 4C of them separate aside, remain dry ingredients mix with 250ml
of soda water
Dip the chicken in the wet batter thoroughly coated Dredging chicken into flour mixture mix really well

3. Seasoning

Ingredient

Chili oil 4T, Ketchup 2T, Gochujang (Korean chili paste)1T, Soy sauce 1T, Garlic (Grate) 4T, Chili powder 2T, Sugar 2T, Corn Syrup 1C MOP

Put all ingredients into the small sauce pot Once boiling, reduce to low hit simmer for 10min

4. Frying

MOP

Fried chicken twice First Frying - Fry the chicken when the oil temperature reaches 320°F until chicken is golden brown Second Frying - when the oil temperature 370°F, fry the chicken until chicken's inner temperature
reaches 165°F Half of the chicken mix with seasoning Now you have half and half KFC [Korean Fried Chicken]!! 오늘의 요리
양념반 후라이드반

Kentucky Fried Chicken [KFC] ??? 아니죠! Korean Fried Chicken [KFC] !!! 제가 제일 좋아하는 치킨 조합은 반반 무 많이 입니다! 오늘 저는 캘리포니아에 있는 리버독 농장에서 키운 오가닉 치킨을 사용할 건데요, 맛도 식감도 엄청 좋아서 제가 애용하는 치킨 입니다. 만들어 볼게요!

1. 치킨

요리방법

치킨을 작게 잘라주세요 (저는 14조각 내줬어요, 하나는 제 고양이를 위해서~)
소금과 후추로 간을 해 주세요 20분 정도 재워 주세요

2. 튀김 옷

재료

중력분 1C, 감자전분 2/3C, 쌀가루 1/3C, 베이킹 파우더 1t, 카레가루 1T, 양파가루 1t, 마늘 가루 1t, 소금 1t, 후추 /소다수 250ml 요리방법

소다수를 제외한 다른 재료를 섞어 주세요, 4C정도의 밀가루 믹스를 따로 두세요 남은 밀가루 믹스에 소다수를 넣고 섞어 주세요 치킨을 소다수, 밀가루 믹스에 먼저 넣어 코팅해 주세요 밀가루 믹스에 코팅된 치킨을 넣고 잘 섞어 묻혀 주세요

3. 양념

재료

칠리 4T, 케첩 2T, 고추장 1T, 간장 1T, 다진마늘 4T, 고추가루 2T, 설탕 2T, 물엿 1C 요리방법

모든 재료를 냄비에 넣고 한번 끓으면 낮은 불로 10분정도 조려 주세요

4. 튀기기

요리방법

치킨을 두번 튀겨 주세요
첫번째튀김-160°C 오일에 치킨이 노릇해 질 때까지 튀겨 주세요
두번째 튀김-188°C오일에 치킨 내부 온도가 74°C될 때 까지 튀겨 주세요 튀겨진 닭 반은 양념에 섞어 주세요 반반 치킨을 즐겨 주세요~!! 치킨은 반반 무많이!




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