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Today's Dish
♥Leftover Risotto Arancini♥ ◊ Ingredient • Leftover Risotto, AP Flour, Eggs, Panko Bread crumb • Garnish - Parsley, Lemon zest • Sauce - I use a simple tomato sauce, you can use any dipping sauce you like such as spicy mayo, pesto etc. ◊ MOP • Prepare a sheet tray with parchment paper with little sprayed oil • When risotto completely cool down, scoop or make small ball shape risotto, I use a cookie scoop to control portion and shape • Put in the freezer for 1 hour - for easy shape and breading also more crispy texture • Prepare Ap flour, beaten eggs, and panko separately • Dredge the risotto balls into Ap flour, eggs and panko • Meanwhile, heat the oil over medium heat to 360°F • Fried Breaded risotto balls for 3-4min • Do not overload fryer to prevent drop the oil temperature 오늘의 요리 ♥남은 리조또로 아란치니 만들기♥ ◊ 재료 • 남은 리조또, 중력분, 달걀, 판코 빵가루 • 가니쉬 - 파슬리, 레몬 제스트 • 소스 - 저는 간단한 토마토 소스를 사용하였는데, 매운 마요네즈나 페스토 소스 같은 것도 괜찮아요 ◊ 요리방법 • 오븐팬에 종이를 깔고 오일을 살짝 뿌려 주세요 • 리조또가 완전히 식고나면 동그란 모양을 만들어 주세요, 저는 쿠키 스쿱을 사용했어요 • 냉동실에 1시간정도 넣어 주세요 - 모양을 잡고 튀김옷 묻히기도 쉬워요 그리고 더 바삭한 식감을 낼수도 있어요 • 중력분과 달걀, 판코 빵가루를 준비해 주세요 • 중력분, 풀어준 달걀, 판코 빵가루 순서로 튀김옷을 입혀 주세요 • 튀기는 동안 오일을 182°C로 맞춰 주세요 • 리조또볼을 3-4분간 튀겨 주세요 • 튀길때 너무 많을 리조또 볼을 넣지 말아 주세요 - 온도가 빨리 떨어져서 바삭한 식감을 내기 어려워 져요
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