{SUNDAY BRUNCH} Egg Benedict | 커피프렌즈에서만 에그 베네딕트?? 집에서도 해요 | 卵ベネディクト| California Kitchen | 캘리키친



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♥Smoked Salmon Egg Benedict♥ 1. Hollandaise Sauce ◊Ingredient • Egg Yolk 3ea, Champagne vinegar 1T, Lemon Juice 1T, Butter 4oz, Salt ◊MOP • Prepare gently simmered water • Melt the butter in a small saucepan • In a double boiler bowl, break egg yolks, add lemon juice and champagne vinegar mix well • While keep whisk the yolks add melted warm butter slowly until all the butter incorporated with egg yolks • Season with salt and keep in the warm side until used 2. Poached egg ◊Ingredient • Egg 3ea, Water 2qt, White vinegar 2T ◊MOP • Prepare gently simmered water • Add vinegar into the water • Break eggs in a small separate bowls • Swirl the simmering water and gently slip an egg into water • Cook about 4-5 min, until egg white set but the egg yolk still soft • Remove the egg with a spotted spoon from water 3. Assemble benedict • Cut English muffin in half, toasted them • To assembled benedict, English muffin top smoked salmon, poached egg and hollandaise sauce • I finish with cayenne pepper • Enjoy with lightly dressed salad 오늘의 요리 ♥훈제 연어 에그 베네딕트♥ 1. 홀랜다이즈 소스 ◊재료 • 달걀 노른자 3개, 샴페인 식초 1T, 레몬주스1T, 버터 113g, 소금 ◊요리방법 • 약불에 살짝 끓는 물을 준비 해 주세요 • 버터는 작은 팬에 녹여서 준비 해 주세요 • 중탕할 볼에 달걀 노른자와 식초 레몬주스를 넣고 잘 섞어 주세요 • 준비한 버터가 다 잘 섞일때 까지 버터를 천천히 조금씩 노른자에 흘려 넣어 주면서 잘 섞어 주세요 • 소금으로 간을 해 주시고 사용전까지 따뜻한 곳에 보관해 주세요 2. 포치 에그 (수란) ◊재료 • 달걀 3개, 물 7.5C, 식초 2T ◊요리방법 • 약불에 살짝 끓는 물을 준비 해 주세요 • 식초를 넣어 주세요 • 작은 볼에 달걀을 깨서 준비 해 주세요 • 한번 저어준 물에 달걀을 천천히 흘려 넣어 주세요 • 4-5분간 익혀 주세요, 흰자는 완전히 익되, 노른자가 단단해 지지 않게 익혀 주세요 • 달걀을 물에서 건저 주세요 3. 베네딕트 만들기 • 잉글리쉬 머핀을 반으로 잘라 토스트 해 주세요 • 잉글리쉬 머핀, 훈제 연어, 포지에그, 홀랜 다이즈 소스 순으로 쌓아 주세요 • 카이엔 페퍼를 살짝 뿌려 마무리해 주세요 • 가벼운 샐러드와 곁들이시면 더 좋아요




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